Město očima nezávislého člověka

Demokracie v ČR zemřela!

14.07.2016 11:00

Novela shromažďovacího zákona, kterou schválila sněmovna, když nepřihlédla k pozměňovacím návrhům senátu a nyní by ji měl podepsat prezident, zcela jasně prokázala, že současná vládní garnitura si už přestala i hrát na demokracii a zavedla daleko horší režim, nežli kdy byl totalitní socialismus. Co tato novela znamená? Tím, že tento zákon umožňuje jakémukoliv policistovi s odpovídající hodností a funkcí rozpustit demonstraci občanů této země, se Česká republika zařadila po bok někdejšího hitlerovského Německa, kde Norimberské zákony dovolovaly totéž. Fakticky znemožnit jakékoliv vyjádření národa. A tomu se říkalo fašismus.

Česká republika přijala a ratifikovala Listinu základních práv a svobod občana a v ní se zcela jasně říká, že občané mají právo se shromažďovat, a to naprosto volně a svobodně. Přijetím této novely shromažďovacího zákona je tato listina nepokrytě pošlapána. Politici, kteří pro tento fašistický zákon zvedli ruku, sice budou tvrdit, že nikdo nezakázal svobodu shromáždit se, ale jen účelově budou lhát. Je naprosto zřejmé, proč byla tato novela přijata, to, co na nás chystá Evropská komise, nikým nevolená a přesto nepokrytě vládnoucí celé Evropě, protože evropský parlament je dobrý jen k tomu, aby si europoslanci přišli na ohromné peníze, ale jinak o ničem nerozhodují, bude znamenat další zotročení obyvatel žaláře národů honosně se nazývající EU. Předpokládá se, že lidé proti nařízením, která se na nás chystají, budou protestovat, a tomu se přece musí zabránit. Takže dnes postačí jakýsi policajt, který bez odůvodnění demonstraci zakáže, rozpustí a pokud budou lidé i nadále protestovat, budou trestně stíhání pro neuposlechnutí příkazu policie. A to už nemá s demokracií vůbec nic společného.

A co se na nás chystá? Je toho hodně. Pokud EU přijme smlouvu TTIP a TICA, bude to znamenat faktické zotročení národů Evropy. Například si lidé nebudou smět pěstovat na svých zahrádkách vůbec nic. Pokud by tak chtěli učinit, museli by se přihlásit jako velkopěstitelé a byli by zatíženi tak velkými poplatky, že by se jim pěstování vlastní zeleniny ani nevyplatilo. Pokud by si zeleninu pěstovali bez povolení, byli by trestáni. Dalším svinstvem, které se na Evropu chystá, by bylo radikální snížení norem o nezávadnosti potravin tak, abychom museli používat GMO potraviny. A podobných nařízení se chystá celá řada.

Globální prediktor tudíž předpokládá, že proti těmto opatřením budou masové protesty lidí a předem se musel proti nim zabezpečit, a proto ona novela shromažďovacího zákona. Ona totiž není jen výmyslem chorého mozku našich představitelů, oni jen poslechli příkazu z EU, protože podobný zákon budou muset mít všechny země EU.

Na podzim se budou konat krajské a část senátních voleb. Je nutné si uvědomit, kdo a jak hlasoval, a to nejen v tomto jediném případě, aby se hlas nedal nikomu, kdo se podílel na dalším zotročováním lidí.

Podívejme se na to, jak se hlasovalo.

ČSSD: Pro tuto novelu hlasovalo 45 poslanců, jeden se nepřihlásil, byl to Jaroslav Foldyna, jeden se hlasování zdržel, byla to Markéta Wernerová a omluveni byli tři poslanci, byli to Robin Böhnisch, Jaroslav Zavadil a Bohuslav Sobotka. Všichni ostatní poslanci za ČSSD hlasovali pro tuto protilidovou novelu.

ANO: Pro bylo 36 poslanců, nepřihlášeni byli 3, zdrželi se 2 a omluveno bylo 7 poslanců.

KSČM: Pro bylo 32 poslanců, jeden byl omluven.

TOP 09: Pro tuto novelu nebyl nikdo, proti bylo 19 poslanců, nepřihlášena zůstala Nina Nováková, 3 se zdrželi hlasování a dva byli omluveni.

ODS: Pro bylo 11 poslanců, nepřihlásili se 2 poslanci a omluveni byli 3 poslanci.

KDU-ČSL: Pro bylo 9 poslanců, proti byl 1 poslanec, 1 byl nepřihlášen a 3 byli omluveni.

Úsvit: Pro nebyl nikdo, proti bylo 6 poslanců, 1 byl omluven.

Nezařazení: Pro byl Petr Adam a Karel Pražák, Milan Šarapatka se zdržel, Radim Fiala byl omluven a Karel Fiedler, Jaroslav Holík a Tomio  Okamura byli proti této novele.

Z tohoto hlasování by mělo být každému člověku, který se odmítá zaprodat se nadnárodním korporacím převážně z USA, jasno, jak by měl v krajských volbách volit. Ti, kdož hlasovali pro tuto novelu, by jejich strany neměly dostat ani hlas. To je jediná obrana proti zvůli našich, bohužel zvolených, současných zástupců.

Vladimír Kapal

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.