Město očima nezávislého člověka

JSME POKRYTCI ?

18.07.2016 09:36

Kdo není lhostejný toho musí zabolet srdce po zprávě o činu v Nice i když není účastníkem. Ta ztráta životů nevinných a bolest pozůstalých by se měla  dotýkat nás všech.

         Ale dokážeme si přiznat pravdu?!  Oprávněně smutníme nad oběťmi v Nice.  To číslo 84 obětí je velké. Ale i ztráta  jednoho života, nevinného člověka,  je bolestivá a neodpustitelná.

        Zajímá nás  kolik lidí ztrácí život za týden v oblastech kde jsme vyprovokovali boje, kde je nám lhostejné, že je tam nesmírná bída a neléčené léčitelné  nemoci?   Slyšeli jste někdy o desítkách  kondolencí státníků a politiků odeslaných do těchto oblastí ? Asi ne.  Slyšeli jste někdy o pekaří, nebo zedníkovi který by říkal, že v některé jiné zemi musí odejít zvolený prezident a poslat tam vojáky?  Určitě ne.  To činí pouze někteří politici za podpory svých nohsledů a „majitelů“  Kdyby třeba Čína  požadovala odstoupení  prezidenta v USA a vyzbrojovala tam povstalce tak se redaktoři a  novinářští prostituti uřvou v hodnocení, že se jedná o agresi. Ale takto stejně nehodnotí  akce v Syrii nebo Iráku!  Je to pokrytectví ?!  A co politici kteří se chovají stejně. Jsou to pokrytci ?

          Firmy, které vyrábí  a prodávají životně důležité léky nemají zájem do těch chudých oblastí  dodávat lacino. Vždyť při strachu o život dáte za  lék poslední peníze.

Jsou desítky miliardářů toužících po dalších miliardách. Stavíme tisíce kilometrů ropovodů a plynovodů abychom si zachovali pohodlí.

Proč OSN, jehož jsme členem, neorganizuje výstavbu dálkovodů pitné vody z odsolovacích center do oblastí trpících nedostatkem pitné vody ??

Kapitál má jiné zájmy než je spokojenost a lidská důstojnost všech.

           Soucítění s pozůstalými obětí v Nice je správné a důstojné. Ale nebuďme lhostejní i k jiným, tragickým situacím a strádání jiných. Odmítněme tu falešnou lítost mnohých politiků kteří rozeštvávají ale nepostaví se do první linie. Budují si kryty a nechávají se dobře hlídat.

       Nebude lépe pokud poctivý občan dá svůj hlas  prolhanému politikovi Proto dobře uvažujte ve volbách (blíží se) koho zvolíte . Nebuďme také pokrytci !!

 

                 F. Štecha

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.