Město očima nezávislého člověka

JSTE HLOUPÁ (HLOUPÝ) ?

21.07.2016 08:59

Příroda a její činnost je velice složitá a stále se máme od ní co učit , a ne  se nad ní povyšovat.  Součástí dění jsou i choroby. Jsou různé , fyzické i psychické.  Některé způsobí příroda některé si dokážeme způsobit sami. A dále lze konstatovat, že jsou  léčitelné, špatně léčitelné a neléčitelné.  Někteří jedinci si neváží svého zdraví a nedají na upozornění lékařů.  Někdy je to touha po penězích, kdy dlouhodobě pracují v prostředí, které poškozuje jejich zdraví, a oni to vědí, Ale touha po penězích  je silnější než rozum.  Jiní podlehnou vášni  a dají se na drogy a pro možnost jejich získání i na trestnou činnost.  V obou případech asi můžeme mluvit o hlouposti.

Mnohdy ale na zdraví působí prostředí. Takže máme prostředí  kde  (psychická nemoc) - hloupost může nastat.  Zdá se, že to  nebezpečné prostředí je v Parlamentu a Senátu. Případně nastává po získání politické funkce. Je téměř neuvěřitelné jak přemístění člověka do tohoto prostředí, ho rychle změní. Změní jeho charakter. (zvláště chce-li být stranou opět nominován).  Co se sním stane?  Nabyde přesvědčení, že je nejchytřejší.  Vzpomeňme na prohlášení pana Sobotky. Referendum nepřipustím. Nebo pana Bendy: referendum ne. Tito hoši, kteří od školy nikdy nepoznali život běžného občana a živá se poslaneckým platem nepovažují „své zaměstnavatele“ , občany, vhodné k tomu aby o sobě mohli rozhodovat. Asi proto, že jsou občané hloupí.  Kněz Halík  se takto o spoluobčanech vyjádřil bez ostychu! 

 Jaký rozdíl mezi myšlením politiků ve Švýcarsku a u nás.  Ve Švýcarsku každý kanton může v otázkách týkajících se všech, uspořádat referendum.  Poslanci si tam nehrají na nejchytřejší.

Ukazuje se stále více,  kterou vlnu pan Sobotka podporuje. Pan Klaus také prohlásil:  zvolili jste si nás, tak 4 roky mlčte a my to rozhodneme za vás. Nemáte do toho co mluvit. Pan Sobotka nepodpořil při volbě  pana Zemana,  který je (oproti přání Sobotky) nyní prezidentem a říká: jsem pro referendum. Uznává právo občanů na vyjádření své vůle!  Pan Sobotka a někteří politici říkají,  že nemáme správné informace a špatně bychom se rozhodli.  Tak proč nám ty informace neposkytují ?!  Ale pravdivé !!  Tito „nejmoudřejší“ nás asi považují za hloupé.  Svou schopnost a moudrost ukázal národu pří žádosti o jmenování své vlády. Předložil prezidentu seznam lidí kteří nebyli přítomni  a jejich jména byla zaměněna.  Vzpomínáte.  Asi vychází z toho, že nás dobře přelstil, že jsme mu dali hlas,  i těm co ho do funkce předsedy strany zvolili

                 Jak jiný je pohled a vztah k občanům u pana Sobotky a jiný u pana Zemana. Ústava předpokládá  vládu lidu a pro lid. To je, že nositelem  moci je lid. Ale někteří politici jsou přesvědčeni, že nositeli moci jsou oni.

                 Jak jiné je prohlášení (i program strany)  pana Okanuri SPD a pana Veleby  SPO (Strana práv občanů) kteří mimo jiné prosazují právo na referendum. To je právo spolurozhodovat!

                 Buď uznáme, že jsme hloupí a skutečně nemáme právo se vyjádřit a současní poslanci jsou „  nejmoudřejší všeznalci“ které máme znovu zvolit. Nebo v nadcházejících volbách dáme hlas těm, kteří nás považují za svéprávné a za své partnery.

                 Důkladný úklid a vymetení vždy zlepší prostředí.

Ve volbách můžeme prokázat zda jsme svéprávní nebo hloupí.

 

             F. Štecha 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.