Město očima nezávislého člověka

KOHO SI JEN VYBERU?

26.09.2016 09:42

Volby do Senátu a krajů se neblíží, ale přímo již buší na vrata. Nebo spíše na nás. Modelky a manekýni stran se na nás usmívají z billboardů, které jsme jejich stranám zaplatili v daních. A je otázka, zda se nám po volbách nevysmějí, jak nás převezli

svými prezentovanými hláškami, jak pro nás budou usilovně pracovat. Většina těch, co si již k té „těžké“ práci v Senátu nebo Parlamentu přičichla, tak chce opět „dřít“. Nejlépe v Senátu, kde je to zabezpečeno na šest let.

     Jsem v těžké situaci. Všichni mi nabízejí své nejlepší služby a vyjadřují, jak mají mne a tento stát rádi. Proto mi nezbývá než se ohlédnout desítky let zpátky a zařadit kandidáta do kolektivu vedeného jeho předsedou, kterého zdárně podporují!

    Takže ohlédnutí – ODS, předseda Fiala, dar z nebes po krachu této strany, kamarád Němců.

Strana jako snaživá zástupkyně privatizace, na jejímž základě nám téměř nic podstatného, v této republice nepatří. A zisky jdou do zahraničí!

                                  ČSSD – předseda  Sobotka, ani kočka ani pes. Podporovatel Klause (ne Zemana!) a tím i velké amnestie osvobozující velké gaunery!  Potom Američana Dienstbiera, ochránce nepracujících cikánů a příznivce migrace.  I Chovance, spolupracujícího na odstranění Šlachty. (Zajímavé, že po odevzdání „černé práce“ náměstek Laube ze „zdravotních důvodů“ odešel od policie). Strana,  která slibovala otevření případu „Církevní restituce“ !

                                KDU-ČSL – předseda Bělobrádek, před zvolením  „putujícím“ v Americe. Strana je spolu s TOP 09 a ODS autorkou církevních restitucí (Nezapomínat, prošlo díky jedinému hlasu poslance, který pak nastoupil do vazby)

                                KSČM – předseda Filip, vzdorující nepřízni osudu. Za několik desetiletí nemá v podstatě tato strana „máslo na hlavě“. Ve starší historii, v 50. letech se zachovala trestuhodně. V 68 roce komunistický „Vysočanský sjezd“ odmítl a odsoudil vpád spojeneckých armád na naše území. Následně někteří kolaborovali, někteří to tvrdě odnesli.            

                                TOP 09 – předseda Kalousek, přestože je téměř denně prezentován televizí, jako odborník, tak těžko se hledají slušná slova. Jako ministr financí dostal stát do ohromných dluhů. Asi proto byl zahraničím vyhodnocen jako nejlepší ministr financí. Pochopitelně – jejich poslušný správce jejich „zlatého dolu“ u nás. I církev je mu, a TOP 09, vděčná za restituce. I kandidátům za tuto stranu.

                                ANO – předseda Babiš. Tuto stranu nelze hodnotit za desetiletí. Jen předseda ukázal, jak lze z ničeho udělat miliardy.

 

      A teď „babo raď“, koho mám volit. Ve zdravotnictví se někdy ke zlepšení stavu pacienta používá transfuze. Nová krev.  Neléčený nádor metestázuje (někteří v parlamentu sedí desítky let Benda, Sobotka, Němcová)

       Řecká literatura se zmiňuje o Augiášovu chlévu, kde za 30 let nebyl vykydán hnůj, byl zápach a jiné zlořády. Chlév vyčistil – totálně-  Herakles, který vše vyházel.

Ještě nemáme 30 let po revoluci. Ale co kdyby voliči ve volbách nahradili Herakla.

        Mám i jinou volbu než tradiční strany. Nabízí se třeba SPD + SPO – předseda Okamura  + předseda Veleba.  Zde je cílem například přímá demokracie. To je, aby poslanci měli odpovědnost za své konání, byli odvolatelní. Aby občané mohli v referendu spolurozhodovat o závažných rozhodnutích (Tomu poslanci zatím usilovně brání!). A mimo jiné chtějí aby byla ochrana půdního fondu,  ne jen drancování a budování skladů pro celou Evropu. Tím i ochranu podzemních vod.

           Až si přečtu volební nabídky, budu moudřejší. Asi bude více nabízejících stran.

Jen vím, že musím spolurozhodovat svou volbou, že kandidáti podporují svého předsedu a jeho počínání a Herakles je dáván za příklad očisty.

     F. Štecha

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.