Město očima nezávislého člověka

Město vydalo zásady prezentace stran do voleb

06.08.2016 11:08

Rada města projednala a schválila zásady prezentace politických stran, hnutí a koalic před volbami do zastupitelstva Středočeského kraje a do senátu.

Strany se budou moci prezentovat i v Městských listech za podmínky ceníku inzerce, a to v číslech 9 a 10, tedy v zářijovém a říjnovém vydání Městských listů. Přitom bude rozsah příspěvku omezen na maximálně 550 znaků včetně mezer. Dále se v podmínkách uvádí, že bude publikován pouze text či případně fotografie maximálně v rozsahu jedné čtvrtiny stránky, a to zdarma. To co bude navíc, tedy až do zmiňovaných 550 znaků včetně mezer, se bude muset platit jako normální inzerce. Příspěvky budou muset být do redakce ML zaslány nejpozději do 11. 8. a pro další číslo ML do 12. 9. Na příspěvky došlé po tomto datu nebude brán zřetel.

Na vyhrazených tabulích na Masarykově náměstí v Brandýse a Mariánském náměstí v Boleslavi budou moci být umístěny zdarma předvolební materiály, například letáky a podobně. Ty budou muset být z ploch odstraněny nejpozději tři dny před volbami z důvodu blízkosti volebních místností. Zdarma též budou moci mít strany a hnutí stánky na veřejném prostranství, ale v předem na radnici ohlášeném čase.

A co možné nebude? Prezentace kandidujících subjektů na webových stránkách města. A bude doslova zakázáno umístění volebních panelů na lampách veřejného osvětlení a na městských stavbách, dále bude zakázáno umístění přenosných volebních panelů na obou náměstích, tedy jak v Brandýse, tak i v Boleslavi.

Tato opatření a přijaté zásady byly umístěny i na úředních deskách a na webových stránkách města, aby si veškeré přijaté zásady mohly všechny kandidující subjekty v klidu a včas přečíst. Pro přijetí těchto zásad hlasovalo všech pět přítomných radních.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.