Město očima nezávislého člověka

NEDAT SE OBELHÁVAT!

22.08.2016 09:44

Poznat pravdu je v mnoha případech těžké až nemožné. Jindy, když jste účastníkem události, můžete říci, že znáte pravdu. Většinou předpokládáme, že informace o událostech nám dodají profesionálové, novináři a redaktoři sdělovacích prostředků. Slušní (naivní) lidé předpokládají, že to budou informace pravdivé. Ty však bývají většinou pravdivé jen u sportovních akcí. Tam se vzápětí zjistí, zda novinář neříkal pravdu.

Pan prezident Zeman nazývá novináře hanlivými jmény. Plně s ním souhlasím. Jsem přesvědčen, že většina provozuje jakousi prostituci. Možná jsou někteří málo vzdělaní. Krátce řečeno: lžou nám. Nacházíme mezi nimi i odvážné, pravdomluvné a vzdělané. Na příklad: Hanák, Zbořil, Petránek. Škoda, že již nejsou v plné síle a jsou zřídka publikováni. Je vhodné nevěřit slepě všemu, co je nám předkládáno, ale porovnávat s jinými informacemi majícími souvislost, uvažovat a ohlédnout se i zpět.

Podívejme se na chvalozpěvy o Americe. Ze všech stran je nám dávána za příklad. I sama se snaží světu určovat, jak se má žít. (hlavně ji poslouchat). Ještě máme v paměti, že před několika lety černoch nesměl tam, kam mohl běloch. Dnes pod zástěrkou lidských práv ničí jiné státy (nejlépe kde jsou suroviny).   Byla malá poznámka, že viceprezident USA Joe Biden se omluvil Srbům za bombardování Srbska. To životy nevrátí a škody nezaplatí!  Ale možná to naznačuje, že USA by srbský prostor potřebovaly. Napsali novináři a řekli komentátoři, že bombardování Jugoslávie byl válečný zločin? Těmito lidmi oslavovaný pan Havel, toto humanitární bombardování schvaloval a podporoval. Nasazovali mu svatozář, ač si mohli ověřit, že jeho zálibou je alkohol a nevěra. Člověku, který v zájmu svých chlebodárců byl pro humanitární ničení a zabíjení, stavíme „lavičky“ a pojmenováváme po něm letiště. Je zajímavé, že po tomto „dramatikovi“ se nepojmenovala divadla!

             Proto pozor na články novinářů a informace TV pracovníků, věřme spíše prezidentu Zemanovi!

Volby se blíží a budou nám prezentováni lidé, které zájmové skupiny přes novináře potřebují dostat do pozice zákonodárců! Mnozí čestní a schopní se do novin a TV vysílání nedostanou.      

 

                F. Štecha

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.