Město očima nezávislého člověka

Pasti na řidiče se začínají realizovat

06.09.2016 11:01

Rada města na zasedání 1. 9. 2016 rozhodla o vypsání veřejné zakázky malého rozsahu na provozování dvou měřících zařízení, která budou v daném úseku monitorovat rychlost projíždějících vozidel. Pokud vozidlo v daném úseku, a podotýkám, stačí v jediném, překročí rychlost, bude zařízením okamžitě zaznamenáno a řidiči bude ukládána pokuta. Jedná se o tak zvané úsekové měření, kdy se v celém úseku, a to i když se bude jednat například o úsek, kde nikdo nechodí, měří čas projíždějícího vozidla a zařízení pak vyhodnotí, zdali nebyla kdekoliv na tomto úseku překročena rychlost.

Veřejná zakázka malého rozsahu na dvě úseková měřící zařízení rychlosti vozidel, která by podle mínění rady města, měla přispět k větší bezpečnosti silničního provozu ve městě, by měla být v rozsahu 2 milionů korun z městského rozpočtu.  Je proto zcela na místě mínění některých občanů města, že tato částka by měla být vrácena do rozpočtu výběrem uložených pokut od řidičů.

Rada města rozhodovala ze tří předložených možností, za 1) vypsat klasickou veřejnou zakázku malého rozsahu a uhradit ji z rozpočtu města, 2) vypsat zakázku na službu uvedenou v prvním bodu, což by znamenalo, že toto měření by zaplatila a provozovala za měsíční pronájem soukromá společnost a za 3) vypsat marketingový průzkum a na jeho základě realizovat objednávku.

Rada města rozhodla uložit vedoucímu odboru krizového řízení vypsat veřejnou zakázku na službu provozování dvou měřících zařízení, tedy bod číslo dvě z předložených variant. Bude se tudíž hledat firma, která bude tato dvě měřící úseková zařízení provozovat. Budou umístěna v ulici Boleslavská ve Staré Boleslavi a Královická v Brandýse. V těchto ulicích by si tudíž měli řidiči dávat obzvláštní pozor, aby nepřekročili, byť jen o málo, povolenou rychlost a nemuseli platit pokuty.

Dále rada města uložila vedoucímu odboru vypsat marketingový průzkum na pořízení dvou úsekových měřících zařízení, schválila podmínky veřejné zakázky a uložila vedoucímu odboru krizového řízení předložit do data 30. 9. 2016 vyhodnocení podmínek veřejné zakázky a marketingového průzkumu na službu provozování dvou úsekových měřících zařízení. Dále pak jmenovala členy hodnotící komise, kterou tvoří tajemník MěÚ Radek Dünebier, Kamila Janáčková a Ladislav Gürtler. Jmenovala posléze i náhradníky této komise.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.