Město očima nezávislého člověka

Peníze jsou víc než člověk.

30.01.2011 17:30

Před pár dny se mi dostal do rukou návrh Ministerstva práce a asociálních věcí na změny zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Bylo mi při čtení výplodu asociálních pracovníků tohoto ministerstva smutno.

V tomto dokumentu chtějí zrušit téměř veškeré výhody, které umožňují firmám zaměstnávat invalidní občany.

Asi nikdo z těchto pánů „odborníků“ nemá ve své rodině nebo okolí někoho, koho se to týká.

Proto jsou neschopni pochopit, co znamená pro invalidního člověka ztratit práci. Že to není jen přijít o zdroj peněz, ale zejména se stát opět bezvýznamným a nepotřebným. Stát tím ale PRÝ ušetří.

V naší zemi je hodně firem, které invalidní občany zaměstnávají a jistě se nedá o všech říct, že jim jde v první řadě o blaho těchto lidí, ba naopak, stávající systém zneužívají. Co ale ty poctivé firmy a podnikatelé? Proč pánové na ministerstvu raději nevymyslí systém, který by těm nepoctivým šlápl na kuří oko? Místo toho vezmou do ruky kalkulačku a počítají, jak to bude pro státní kasu výhodnější. A že to odnesou lidé? No, to je přeci nezajímá. Vždyť se jedná jen o „invalidy“.

Tito mocipáni by si měli osvěžit znalosti z dějepisu a přečíst si něco o pražské defenestraci, protože to, co dělají, jak uvažují bez kousku zdravého rozumu, bez sebemenší úcty k druhému člověku, je skutečně na pováženou.

Peníze mají vyšší hodnotu než člověk, a to je moc a moc špatné.

 Čtenářka D.Š.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.