Město očima nezávislého člověka

Pronájem Vyššího hrádku se odkládá

11.08.2016 09:22

Jak již bylo v Brandýských novinách uvedeno, objekt Vyšší Hrádek, ve kterém bylo dříve sociální zařízení, byl převeden z kraje na město a rada města rozhodla, že po rekonstrukci bude využíván pro potřeby dětí.

Radě města byla doručena žádost o pronájem části nemovitosti Vyšší Hrádek zapsaným spolkem Brandýský Matýsek, zastoupený předsedkyní výboru Ivou Filípkovou. Jednalo se levou část objektu o výměře 206,13 m2 za účelem provozování dětské skupiny pro 33 dětí s podporou ESF a MPSV v rámci operačního programu Zaměstnanost s názvem programu Podpora vybudování a provozu zařízení péče o děti předškolního věku. Nájem za uvedený prostor byl stanoven na částku 16.000 Kč za měsíc a částka na úpravu jmenovaného prostoru pak činila přibližně 204.000 Kč.

Rada města na svém zasedání dne 24. 3. 2016 vyslovila souhlas s pronájmem uvedených prostor a za uvedených podmínek a na dalším zasedání, dne 2. 6. 2016 rozhodla o zveřejnění záměru na pronájem části objektu Vyšší Hrádek o jmenované výměře. Doba pronájmu byla stanovena na období od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2018. V termínu zveřejnění byla doručena jediná nabídka, a to, jak jinak, právě od Matýska.

Dne 21. 7. 2016 však bylo na místě provedeno místní šetření oddělením správy městského majetku a na místě bylo zjištěno, že do dne konání šetření nebyly započaty stavební úpravy, tedy rekonstrukce a prostory v přízemí jsou značně vlhké, a to až do výše 160 cm a dokonce z tohoto důvodu opadává vnitřní omítka. Komise konstatovala, že do dne 1. 9. 2016 nebude ze strany města možné předmětné prostory za účelem provozování dětské skupiny pronajmout a předat k užívání. Vzhledem k faktu, že na zveřejněném záměru města byla uvedena i přesná doba nájmu, tedy od 1. 9. 2016, nebude ze strany města možné uzavřít nájemní smlouvu na jinou dobu, a proto je nutné zveřejnit nový záměr po provedení plánovaných a nezbytných stavebních úprav a rekonstrukce. Doba možnosti pronájmu uvedených prostor se navíc zřejmě ještě prodlouží vzhledem ke zjištěnému havarijnímu stavu kanalizace a vodovodu, takže do počátku září je nemožné objekt uvést do patřičného stavu.

Z tohoto důvodu rozhodla rada města revokovat celý tento bod a celé řízení o pronájmu části objektu Vyšší Hrádek Brandýskému Matýsku zrušit. Po provedení nezbytné rekonstrukce se zřejmě k tomuto bodu rada města, stejně jako Matýsek vrátí.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.