Město očima nezávislého člověka

RŮZNOSTI.

15.07.2016 17:59

Asi by měl člověk mimo jiné studovat ekonomii a politologii Možná by to umožnilo  pochopit a „možná“ i podporovat některá hlásaná, odborná vyjádření,  Tak například v době zvané  budování socializmu bylo vysvětlováno, že je třeba vyrábět větší serie výrobků, aby klesla jejich cena a byly proto levnější. Nebo se podporovalo zlepšovatelské hnutí,  kde bylo cílem zlepšit technickou úroveň  nebo řešení úspor, aby se mohla snížit cena.

V dnešní době „dobrého“ kapitalizmu nám velcí ekonomové říkají, že hrozí nebezpečí v tom, že není inflace dostatečně vysoká. Nebo-li  málo se zdražuje. Takže jsme vedeni k tomu aby se  zdražovalo. (ale možná je to jen špatně pochopeno?)   Když se občan, ke škodě svého myšlení, nezabývá ekonomikou tak neví jak vnímat zájem o zvýšení HDP. Je toho dosahováno zvýšením množství výrobků a služeb, případně kvalitou, nebo prostým zvýšením cen?

Pan Klaus, v době své slávy prohlašoval, že v roce 2000 bude průměrná mzda 20 000Kč. Říkal jsem, že je mi jedno zda bude 20 000 Kč, ale že mne zajímá co a kolik si za ně koupím.

           Dnes je u nás bankovních domů „jako hub po dešti“. Asi dobrá živná půda.  Ale objevují se informace, že některým bude třeba finančně pomoci abychom se nepoškodili.  Že by opět krásná habaďůra na občany?  Dejte další peníze, nebo o stávající přijdete.  Snad by majitelé  padlé banky měli jít do vězení, jako zloději. A na mnoho let s propadnutím majetku.

    Dosahujeme stále většího rozdílu mezi bohatými a chudšími.  Inflace probíhá a je systémem požadována!  Desítky let tu občané pracovali a vytvářeli hodnoty. Republika nebyla téměř zadlužena!  Změnou systému a privatizací jsme přišli o společný majetek a republice enormě narostla zadluženost!  Dostali jsme se do role kolonie.  Dříve měla republika i zámořské lodě (dnes Kožený?)  Dnes nemáme ani zámořskou pramici. Společný majetek natekl do soukromých rukou. Společný majetek pryč, společné peníze pryč!  Dluhy zde.

      Ti co majetek republiky a fondy vytvořili  jsou převážně v důchodu. Při zvyšujících se cenách (a podpoře inflace)  by pro zachování životní úrovně důchodců měla být zvýšena i výše důchodu.   Někdo je pro, někdo proti (proti důchodcům!)

       Ve sněmovně proběhlo hlasování o zvýšení důchodů o 200 Kč.

Až se budete ve volbách rozhodovat koho podpořit , nezapomeňte,  že nikdo z poslanců

TOP 09  nehlasoval pro zvýšení důchodu o 200 Kč od 1. 1. 2017!  (Kalouskovi odchovanci)

Je taktické se třeba k hlasování nepřihlásit, jako to učinily: Nina NOVÁKOVÁ,  Stanislav POLČÁK, Karel SCHWARZENBERG a František VÁCHA.

Ale všech 26 poslanců TOP 09 hlasovalo pro zvýšení platu poslanců o cca 7 000 Kč.

     Bude zajímavé sledovat kolik voličů je proti důchodcům a podpoří stávající poslance TOP 09 a celou TOP 09.

 

                  F. Štecha.

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.