Město očima nezávislého člověka

Tradiční Svatováclavská pouť a Dětské odpoledne v lunaparku Houštka.

16.10.2016 09:07

Stalo se již tradicí, že společnost AMZ zajišťuje ve spolupráci s městem „Tradiční Svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi, tedy zábavnou část „Národní Svatováclavské pouti“ v ulici Lázeňská a v Houštce. Jedná se především o stánkový prodej, dobová řemesla, občerstvení, lidovou pouťovou zábavu, doprovodné programy a pouťové atrakce v LUNAPARKU.

Letošní pouť byla poměrně dlouhá, začínala ve středu 28.9.  na Václava a končila až v neděli 2.10. Ve středu 28.9. po průvodu knížete Václava byl v Houštce tradiční ohňostroj.

Každý rok má pouť svou zvláštnost. V letošním roce i díky příznivému počasí měla pouť ve své historii od roku 2003 největší návštěvnost. Svědčí to o rostoucí spokojenosti návštěvníků, získaných zkušenostech organizátorů          a snaze každý rok něco vylepšovat. Kladně byl hodnocen i letošní ohňostroj, dle slov návštěvníků byl v porovnání s minulými roky nejhezčí a nejdelší. Novinkou v letošním roce byly vyhlídkové lety vrtulníkem nad Starou Boleslaví, o které byl velký zájem.

Kriteriem úspěšnosti této akce byla návštěvnost                a spokojenost dětí, rodičů, babiček a dědečků i poutníků. Ukázalo se, že je v tom i určité fandovství - pro občany města a návštěvníky něco udělat, aby alespoň na tyto sváteční dny zapomněli na každodenní starosti. Je třeba říci, že stále je co zlepšovat a doufejme, že organizátoři budou v tomto trendu pokračovat. Určitě uvítají návrhy občanů na zlepšení této tradiční slavnosti v našem městě.  

 

 V letošním roce do programu Svatováclavské pouti  organizátoři sponzorsky zařadili 29.9. „Dětské odpoledne“, určené pro děti i pro děti z dětských domovů. Tato akce v prostorách Lunaparku byla velmi zdařilá a odměnou všem byla radost a úsměvy dětí.  Pro děti byly připraveny soutěže, hry, jejich taneční i pěvecké vystoupení. K tomu byly pro děti připraveny odměny. Velký ohlas mělo vyžití dětí na atrakcích v Lunaparku.

Hezké bylo vystoupení mažoretek a taneční dětské akrobacie klubů Free Time Academy a sportovního klubu Funatic, který si letos připomíná 20 let své úspěšné činnosti. Na závěr děti z dětských domovů dostali             s sebou domů připravené dárkové balíčky.        Poděkování patří organizátorům AMZ, dále panu Marku Huberovi za organizaci doprovodného programu a panu Michalu Královi za ozvučení.

 

  JH

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.