Město očima nezávislého člověka

Zálohy na teplo byly účtovány chybně

17.08.2016 11:17

Rada města na jednání dne 4. 8. 2016 projednávala žádost Oddělení správy majetku města ve spolupráci s Finančním odborem brandýské radnice předložit dodatek ke smlouvě o dodávce tepelné energie mezi městem a Brandýsko-Boleslavskou Městskou a.s. o změně příloh a rozúčtování tepla.

Jde o to, že rada města dne 16. 6. 2016 projednala záležitosti ohledně plateb záloh za dodávky tepla společnosti BBM, a to na základě uzavřené smlouvy ze dne 18. 2. 2016 včetně Dodatku č. 1 ze dne 30. 5. 2016. V těchto dokladech bylo zvoleno číslo účtu, jako platba z rozpočtu města, což vedoucí Finančního odboru města zjistila, jako chybné. Šlo především o příspěvkové organizace města, a to Městskou knihovnu a Dětský dům dětí a mládeže, které platily zálohy na účet s předčíslím na účet správy bytového a nebytového fondu.

Je proto nutné upravit dodatkem ke smlouvě o dodávce tepla mezi městem a BBM i přílohu smlouvy, kde bude akceptováno rozdělení platby záloh tak, jak má být. Finanční částky, které byly vyplaceny neoprávněně, budou tudíž vráceny, bude stanoven účet se správným předčíslím a následně bude připraven další dodatek ke stávající smlouvě. Termín splnění tohoto úkolu rada města prodloužila do data 15. 9. 2016.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.