Město očima nezávislého člověka

Že bychom se vraceli k praktikám minulého režimu?

11.08.2016 09:24

 A pamětníků valem ubývá. Tehdy bylo neblahým zvykem, že například byty, kterých bylo vždycky nedostatek, se přednostně pronajímali spřáteleným osobám z tehdejšího Národního výboru a především pak jeho pracovníkům.

Rada města na zasedání dne 23. 6. 2016 rozhodl o ukončení Nájemní smlouvy uzavřené dne 11. 4. 2011 s nájemkyní, a to na nájem bytu č. 2 o velikosti 1+1 o výměře 34,62 m2 v domu čp. 34, v ulici Boleslavská ve Staré Boleslavi. Nájem byl rozvázán dohodou ke dni 20. 7. 2016 a tentýž den převzal správce bytového fondu tento byt a na oddělení správy majetku předal hlášení, že tento byt je volný.

Je velmi důležité říci, že správu bytového fondu vykonává Brandýsko-Boleslavská městská a.s. Dne 15. 6. 2016 podal právě zaměstnanec této městské akciovky, tedy správce bytového fondu, radě města žádost o přidělení tohoto volného bytu, jako služebního, za účelem vyřešení své bytové situace po rozvodu.

Dne 20. 6. 2016 zasedala Bytová komise a mimo jiné projednávala i tuto žádost a výsledkem jejího jednání bylo, že nedoporučuje uzavřít nájemní smlouvu s tímto žadatelem. Důvody jsou nasnadě. Většinou, jak vyplývá z předešlých zápisů jednání rady města, doporučení především Bytové komise rada města akceptovala a rozhodovala právě podle jejího doporučení. V tomto případě se však rada města rozhodla, že o tomto bodu přeruší jednání, a to do termínu 4. 8. 2016.

Lze se právem domnívat, že do té doby buď Bytová komise změní své usnesení, nebo rada města rozhodne zcela v rozporu s jejím doporučením a zaměstnanci městské akciovky byt přidělí jako služební. A to je jednání přesně v intencích jednání někdejšího Národního výboru v podobných případech. Že bychom se pomalu, ale jistě vraceli k praktikám před listopadem 89? Přijímané zákony sněmovnou, jdoucí proti zájmům obyvatelstva republiky, ale i toto jednání rady města, tomu nasvědčuje.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.