Město očima nezávislého člověka

A opět obvyklé dodatky

09.08.2016 09:58

Na jednání rady města dne 16. 6. 2016 bylo odsouhlaseno uzavření dodatku číslo dvě ke Smlouvě o dílo se společností Stavokomplet na rekonstrukci kanalizace v ulici Průhon ve Staré Boleslavi. Tímto dodatkem se navýšila vysoutěžená cena na tuto akci o částku 320.739 Kč bez DPH. Předmětem dodatku, a tím i navýšení ceny, bylo odfrézování zbytků asfaltu na vozovce v této ulici a položení nového asfaltového koberce.

Rada města tento dodatek schválila všemi hlasy přítomných radních a zápis z jednání rady města uváděl, že již proběhlo obvyklé schvalovací kolečko různými radničními odbory. V současné době již práce na asfaltu v ulici Průhon probíhají.

Pro mne je nepochopitelné, že se na akci, jaká byla tato, nesoutěží o cenu kompletních prací. Z logiky věci přece vyplývá, že pokud se musí zničit stávající asfaltový povrch ulice, který nebyl z nejhorších, s ohledem na stav jiných ulic ve městě, aby mohla proběhnout rekonstrukce kanalizačního řadu, mělo by být položení nového asfaltového koberce součástí zadávacích podmínek soutěže. Pokud by totiž bylo součástí zadání kompletní rekonstrukce včetně povrchu, nemusely by se uzavírat žádné další dodatky, ani cena navyšovat, neboť by již byla vysoutěžena.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.