Město očima nezávislého člověka

Budou se budovat podzemní kontejnery

08.08.2016 15:45

Státní fond životního prostředí schválil žádost města na dotaci na akci „Podzemní kontejnery v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi“. Jedná se celkem o deset kontejnerů, které budou umístěny pod povrchem okolního terénu, a bude se jednat o kontejnery na tříděný odpad. Jen malý dodatek: Česká republiky patří k těm zemím v Evropě, kde se odpady třídí nejvíce. Dokonce jsou u nás města, která za to, že jejich obyvatelé pečlivě odpad třídí, mají odvoz popelnic zcela zdarma, ale o tom se nám v našem městě ani nemůže snít.

Předpokládaná cena vybudování deseti podzemních kontejnerů je, dle rady města, 10.201.758 Kč. Předpokládaná výše dotace činí částku 8.671.493,30 Kč, čímž spoluúčast města by měla činit částku 1.530.267,70 Kč. Skutečné náklady, ale i výše dotace, tím i finanční spoluúčasti města budou však známy až po skončení výběrového řízení.

A právě na zasedání rady města 28. 7. Bylo rozhodnuto, že se toto výběrové řízení vypíše. Výzva bude podána v otevřeném výběrovém řízení, které předchází měsíční lhůta zveřejnění záměru na profilu zadavatele, v tomto případě města. Předpokládaný termín byl na tomto zasedání rady města stanoven na 25. 8. 2016 a nejpozději do 30. 9. 2016 by měl být proveden výběr dodavatele akce.

Rada města stanovila i hodnotící komisi, ve které bude Zdeněk Adámek, Jan Chleboun, Ladislav Antončík, Libuše Fojtíková a Jiří Polák. Rada města stanovila i náhradníky. V originálu zápisu z jednání rady města jsou uvedeny i obchodní podmínky celé akce, ale nejsou veřejné, protože zřejmě lidé ve městě, kteří se svými daněmi, nemusí vědět vše a na co jsou jejich daně používané.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.