Město očima nezávislého člověka

Dotace města byly využity správně

10.06.2016 10:05

Odbor investic a správy majetku města provedl kontrolu investičních dotací sportovních organizací za rok 2015, neboť tyto dotace musely být provedeny podle předem stanovených podmínek. Například musela být s každou organizací uzavřena Veřejnoprávní smlouva o převodu finančních prostředků z rozpočtu města.

Odbor provedl kontrolu správného a podmínkami stanoveného využití peněz poskytnutých městem sportovním organizacím. Radě města byla předložena konečná zpráva o provedené kontrole, která proběhla od 14. 4. do 29. 4. 2016 a byly zkontrolovány tyto sportovní organizace: Klub veslování Kondor z.s. Brandýs nad Labem – nákup dvou skifů pro váhové kategorie 55 – 70 kg, Tenisový klub Houšťka, Stará Boleslav – Výměna střešní krytiny na objektu ředitelství pozemku. Další í investiční akcí v témže sportovním oddílu byla výměna rozvodů v provozním klubu objektu v čp. 1259 a další kontrolovanou investicí bylo v témže klubu výměna tepelné izolační folie nafukovací haly.

V TJ Sokol Brandýs nad Labem se jednalo o investici do výměny přípojky kanalizace v budově v Tyršově ulici, Floorball Club Falcon zkvalitnil za dotační prostředky administrativu, přípravu tréninkových jednotek a zefektivnil výukový proces. Kajak klub Brandýs nad Labem za dotace nakoupil mikrobus pro přepravu členů kanoistického oddílu, Fotbalový klub Brandýs nad Labem za přispění dotace nakoupil nákup traktoru na sekání trávy hrací plochy hřiště.

Kontrolou bylo zjištěno, že všichni příjemci dotace na rok 2015 předali požadované vyúčtování v souladu s uzavřenými smlouvami, pouze brandýští fotbalisté a Kajak klub podali vyúčtování až po daném a stanoveném termínu, a to dne 4. 4. 2016, když termín byl stanoven na dřívější datum. Rada města vzala informaci o výsledku provedené kontroly na vědomí. O tom, jaké přijala usnesení v případech pozdního dodání materiálů, se zápis nezmiňuje.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.