Město očima nezávislého člověka

Kam až může zajít kriminalita ve Staré Boleslavi?

16.08.2011 11:18

Není to tak dávno, kdy pan Kapal psal na I-toku o výrostcích, kteří se pohybovali okolo bývalého zdravotnického střediska u hasičárny ve Staré Boleslavi a devastovali tam, za tiché nečinnosti Městské policie, co se dalo. Tenkrát jsem v komentáři upozornil na nebezpečná individua Zbyňka Zemánka (několikrát odsouzený recidivista za násilné trestné činy) a Luboše Semana, kteří se na bývalém středisku pohybovali, rušili noční klid, omračovali svými kousky mládež mnohdy nedosahující ani 15 let. Došlo i na distribuci alkoholu i drog těmto dětem a následné násilí na slabších dětech, které šly okolo. Situace zašla tak daleko, že si tato parta začala krátit nudu masivním týráním všeho živého, co se v okolí našlo. Rozšlapaní ježci a kočky bez končetin nebyl pro ně žádný problém. Situaci jsem začal řešit až já, kdy došlo na kočku mých prarodičů. Tu ukradl ze zahrady Luboš Seman, který plnil roli jakéhosi sběrače všeho živého. Následně ji omráčenou na svém motocyklu odvezl do jakési chatky v Káraném, kde páchali na zvířeti taková zvěrstva, která se nedají vůbec publikovat. Asi za 3 dny u mne zazvonily, dvě ubrečené slečny a oznámily, co se s kočkou stalo a jak je s tím tito dva devianti „oslňovali“. Případ převzala policie, Zbyněk Zemánek byl odsouzen za týrání zvířat a největší aktér a sběrač všeho živého Luboš Seman zatím nebyl ani obviněn z krádeže. Velmi zajímavé.

Oba vesele dál běhali po Boleslavi, vesele se smáli policistům takřka do obličeje a všechny přesvědčovali o své nedotknutelnosti. Mezitím jeden z nich stihl vyhrožovat svědkům případu i smrtí. Parta se dokonce přesunula do parku u autobusového nádraží, kde dál provozovala alkoholické a drogové dýchánky, přímo na dohled kamery městského kamerového systému. Několikrát jsem prosil s přítelkyní městkou policii, aby tam udělala alespoň v noci pořádek. Bezvýsledně. Městská policie se dostavila až teprve, kdy se jeden z mladistvých předávkoval a musela ho odvézt rychlá záchranná služba. V parku jsem s kamarády musel zachraňovat dokonce jednu o pomoc křičící pomatenou starší ženu, na které se chtěla tato skupinka vyřádit. Městskou ani republikovou policii jsem už nevolal, nemá to prakticky cenu. Zvykli jsme si na to, že si tam pořádek musíme udělat se sousedy sami.

Aby toho nebylo málo, tak si trojice výrostků Zbyněk Zemánek, Jakub Nový a jeden mladistvý opatřila střelnou zbraň a vyrazila vyloupit benzínovou pumpu ve Staré Boleslavi. Luboš Seman se dle svědectví do případu zasvěcených lidí útoku na čerpací stanici nezúčastnil z důvodu, že tam pracuje jako obsluha jeho matka. Jak již bylo v médiích popsáno, při vykrádání pumpy byla použita střelná zbraň. Trojice zlodějů byla dopadena vzhledem k tomu, že se jednalo o známé firmy prakticky bez problémů.

Následovala, ale studená sprcha. Za dva dny vidím aktéry tohoto loupežného přepadení opět v parku. Kolem nich skupinka asi patnácti mladistvých. Hlavní postava Jakub Nový, který při přepadení střílel, stojí v parku a za hlasitého smíchu čte úryvky z policejních protokolů. Kolem sedí skupinka asi patnácti mladistvých, pro které je tento lupič prostě „borec“. Následně tento zkušený zloděj učí své, až o deset let mladší obdivovatele zacházet s vrhacím nožem. Žasnu. Je toto vůbec možné? V našem státě asi ano. A teď jeden bonbónek pro silné povahy. Podívejte se na stránky televize Primy, která se tímto případem také zabývala a sami udělejte si obrázek, jaká sebranka nám tu běhá beztrestně po městě. Odkaz je zde:

https://www.iprima.cz/videoarchiv                rubrika Krimi zprávy – pořad krimi plus ze dne 14. 8. 2011

A na závěr jedna otázka. Co se musí ještě stát, aby tito nezvladatelní a svému okolí nebezpeční pachatelé byli konečně okamžitě za mřížemi? Ve výčtu jejich trestní minulosti už chybí snad jen vražda.

Lukáš Peldřimovský

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.