Město očima nezávislého člověka

KAPITÁN NEBO JEN AGENT ?

12.06.2016 10:21

Jsou různá období. Například jaro, léto podzim a zima. Některé je příjemné, některé až nepříjemné. Je i období předvolební, volební a povolební.

V předvolebním období si strany zvou  své potenciální voliče na svou „loď“ aby zažili příjemnou plavbu povolebního období s tím, že je dopraví do slíbeného cíle.

Jedna z „lodí“  oznámila směr a cíl své plavby. A to boj proti korupci a otevření případu církevních restitucí.. Pro tu plavbu se rozhodlo velké množství zájemců a podporovatelů.  Důvěra potěší a nemá se zklamat ! Zájemci a podporovatelé byli spokojeni, že tato „loď“  se stala lodí vedoucí. Posádka pracuje a snaží se pracovat dobře v zájmu svých příznivců, kteří si tuto „loď“  s  důvěrou vybrali.  A co důstojnický sbor ? ?  Kapitán si zvláštní cestou vybral ty poslušné a toužící po hodnosti.

        Směr plavby se ale začal odklánět od slíbené trasy a cíle!  Tahoun boje proti korupci, ÚOOZ se má rozkouskovat a tím na určitou dobu umrtvit, a tím také umožnit dostat se někomu k důležitým informacím. Že by již nějakou dobu ÚOOZ pracoval na případu OKD ??

Kdo ví. Důstojník  posádky, který dělá že je vše v pořádku, může být kapitánem odvolán. Ale ten svou „pravou ruku“ jistě podrží. Takže korupci asi mineme. A slíbený cíl – církevní restituce? Na kapitánském můstku již na tento slíbený cíl, jako, zapomněli.  Jen  drzý poddůstojník, tvrdě pracující pro správnou a bezpečnou plavbu si dovolil navrhnout zdanit mnohamiliardové finanční náhrady. Za to jej kapitán obratem znectil !!   Drzouna !  Určitě již příště nebude na kandidátce. Tu důstojnický sbor upraví ke své spokojenosti, ne dle volby posádky. Ten pracovitý poddůstojník, dle kapitána, prý pouze sbíral politické body. Ty kapitán odmítá. Asi pracuje pro jiné zájemce. Jeho jednání je zvláštní. Nepodal  pomocnou ruku předcházejícímu kapitánovi, který odvedl dobrou práci. Nepodpořil do funkce „admirála“ člověka který tuto loď vyzvedl ze dna na hladinu, ač patřil do stejného námořnictva !   Ale podpořil do této funkce člověka od soupeře. A tím umožnil, aby přes velkou amnestii mohli „piráti“  beztrestně  zůstat u svých lupů !    Je to dobrý kapitán ???!

Pokud by neměla tato „loď“  přijít o své příznivce, tak by asi posádka musela svého kapitána urychleně vysadit i s částí důstojnického sboru na pustém ostrově a vrátit se na slíbenou  trasu.

         A co podvedení příznivci?  Asi budou po zklamání podporovat jiné čluny.  Mohou podpořit třeba ten s nápisem na boku – SPO- , o kterém vědí, že jeho posádka podporuje  současného, pro národ pracujícího „admirála“. Výše uváděným kapitánem podraženého.

             Budeme se muset dobře rozhodnout v období volebním, abychom na  současné, velice nebezpečně rozbouřené světové hladině nezůstali jen na plovacích  záchranných vestách.

 

               F. Štecha

    

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.