Město očima nezávislého člověka

Krajské volby jsou letos velmi důležité

06.08.2016 11:09

V říjnu se budou konat volby do krajských zastupitelstev a v našem volebním okrsku i do senátu. Krajské volby, stejně jako senátní mívají vždy, a to po celá léta, vůbec nejnižší účast. Je to z prostého důvodu, lidé, voliči, především ze Středočeského kraje, téměř neznají kandidáty do krajského zastupitelstva, protože kraj je to obrovský. Druhou příčinou nezájmu občanů je vědomí, že se nakonec stejně vždy vytvoří koalice, jaké chtějí mít nejsilnější a vládní strany, ať lidé hlasují, jak chtějí. Ještě nižší účast, nežli v krajských volbách, mají volby do senátu. A důvod je prostý, většina občanů republiky považuje senát za naprosto zbytečný, drahý a především cítí, že senát je jen odkladištěm vysloužilých politiků a jejich velice dobré finanční zabezpečení po dobu šesti let. Docela dobrý kšeft, že? Navíc vůbec neplatí hlavní důvod jeho vzniku, a tím bylo prezentováno, že je jakousi pojistkou demokracie u nás. A to je v době, kdy sněmovna přijímá jeden protilidový a protinárodní zákon za druhým, naprosto směšné tvrzení. Vždyť vše, veškerá legislativa, je nastavena tak, aby si senátoři jen tak kafrali do ovaru, ale prakticky nic nezmohli. I v případě, že sněmovna odhlasuje zákon sto jedním poslancem a senát ho zamítne, stejně jako prezident, sněmovna tento zákon stejnou sto jedničkou hlasů přehlasuje nejen senát, ale i prezidenta, a to je paradox našeho ústavního pořádku.

V letech minulých nebyly pro mnoho voličů krajské a senátní volby z těchto uvedených důvodů vůbec důležité. Letos je však situace naprosto odlišná. Jako každé krajské volby, tak i ty letošní, jsou jakýmsi lakmusovým papírkem voleb do sněmovny. A právě při krajských a senátních volbách by voliči měli dát vládním stranám jasně najevo, že s nimi už počítat nechtějí. Sociální demokracie se v průběhu tohoto volebního období zcela změnila. Ta tam je levicová strana se zaměřením na obyčejného člověka, ta tam je sociální politika, sociální demokracie tím, co navrhuje, jak hlasuje a co prosazuje, se zcela jasně postavila proti vůli většiny národa a stala se z ní strana spíše liberální a doprava od středu. Komunisté jsou zcela neviditelní, a tak se z naší politické scény levice a sociální cítění zcela vytratilo.

Občan, volič, by si měl na podzim uvědomit, koho volit. Měl by se podívat, kdo a jak z kandidátů, pokud již ve vysoké politice byl, hlasoval. Jak hlasoval o zákonu proti svobodě slova, neboť zákon o trestnosti projevu názoru na ilegální imigraci, islamizaci státu a Evropy, zakamuflovaném do pojmů rasismus, xenofobie či pomluv etnik, náboženských skupin, národností a příslušností k náboženství, není nic jiného nežli snaha státu a samozřejmě těch zákonodárců, kteří pro tento zákon zvedli ruku, o umlčení pravdy. Pravdy o tom, co se na nás v evropském ústředí připravilo a co se nyní realizuje. A to je islamizace Evropy. Vždyť v sousedním Německu již imigranti prakticky neomezeně vládnou. Viděl jsem video, jak Němci procházející kolem supiny Arabů a černochů zevlujících na náměstí, mají ruce nad hlavou, jako by se vzdávali. To proto, aby ti imigranti viděli, že v rukou nic nemají. A to je prakticky vzdávání se imigrantům.

Ten, kdo by o tom chtěl hovořit, psát, zpívat či vyjadřovat otevřeně svůj vlastní názor a pohled, je vystaven sankcím a dokonce až dvěma letům vězení. A to nemá s demokracií už vůbec nic společného. Někteří z politiků, kteří pro tento, ale i jiné protilidové zákony, zvedli ruku a podpořili je, nyní kandidují. Podívejme se tudíž předtím na to, jak tito kandidáti hlasovali nejen o zmiňovaném zákonu, ale i o zákonu na odzbrojení národa, a to i těch, kteří vlastní zbrojní průkaz a mají za vlastní peníze zakoupené legální zbraně, přičemž tento zákon dal policii do rukou možnost, na rozdíl od všech skutečně demokratických zemí, vtrhnout do obydlí lidí i násilím a zbraně jim bez náhrad sebrat. I pro tento zákon někteří ze současných kandidátů zvedli ruku.

A jsou zde další podobné návrhy zákona jdoucí proti demokracii, proti lidem, například návrh zákona o povinném pouštění úředníků do domů na kontrolu topení. Kdo by tyto úředníky do svého obydlí šmírovat nepustil, bude postižen padesátitisícovou pokutou, a to opakovaně tak dlouho, nežli úředníky šmíráky domů pustí. I pro tyto návrhy někteří současní kandidáti ruce zvedali. A ty bychom volit neměli. Teď hovořím o senátních volbách.

U krajských voleb bychom měli my všichni, kteří nejsme spokojeni s tím, co s námi současná vláda dělá, volit kohokoliv, jen nevolit parlamentní strany. Ukázalo se, že ani jedna z nich to s námi, s lidmi tohoto státu, s národem, nemyslí dobře a vrhá nás v plen zvůli nikým nevolené Evropské komisi a jejím snahám o vytvoření islámského chalífátu z Evropy.  Proto bychom měli volit toho, kdo jasně říká, že chce prosadit podobné referendum o setrvání v EU, jaké nedávno proběhlo ve Velké Británii. Tedy něco naprosto odlišného, než co navrhoval americký občan Jiří Dienstbier, jinak ve skutečnosti se jmenuje George, jak příznačné. Návrh zákona o referendu v jeho podání byl naprostý výsměch svobodomyslným občanům a přímé demokracii.

Závěrem, každý občan, volič, by si měl uvědomit důležitost letošních krajských a senátních voleb, podívat se na internetu na hlasování kandidátů při protilidových zákonech a podle toho volit. Osobně jsem senát odmítal již při jeho vzniku. Tvrdil jsem, že je pro naší malou zemičku naprosto zbytečný a velice drahý. Proto jsem do senátu nikdy, ani jedinkrát na protest proti němu nevolil. Letos volit budu a budu volit jak do senátu, tak do kraje toho, kdo nemá se současnými parlamentními stranami naprosto nic společného. Z jednoho prostého důvodu, i mým hlasem se snad ještě naše krásná vlast podaří zachránit.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.