Město očima nezávislého člověka

Lidé se nedostanou ke svým penězům

19.07.2011 15:36

 

Ve středu 13. června byla velká bouřka a liják. V soukromém areálu Normy, kde je umístěn jediný bankomat ve Staré Boleslavi, nechává majitel areálu Ivan Mifka opravovat střechu právě na budově, ve které je bankomat umístěn. Přímo nad bankomatem vzniká nový vykýř a střecha je zakryta pouze lepenkou, a právě tudy vnikla při bouřce do bankomatu voda a vyřadila ho z provozu. Bankomat, patřící České spořitelně, navštíví denně přes 150 lidí, alespoň takové poznatky má majitel areálu a jeho správce, a právě všichni tito lidé se vyřazením bankomatu z provozu se nemohou již týden dostat ke svým penězům. Spořitelna o problému ví, ale nechce k bankomatu instalovat novou a drahou elektroniku dokud nebude střecha nad ním hotová, aby byla vyloučena možnost dalšího průsaku vody a zničení elektroniky, takže lidé, například důchodci, kterým chodí důchodu na účet, jsou nuceni si pro své peníze dojet nebo dojít do Brandýsa. Jak dlouho bude bankomat ve Staré Boleslavi mimo provoz se neví, vše bude záležet na rychlosti dělníků pracujících na nové střeše budovy.

Zjišťoval jsem stanovisko České spořitelny, vedoucí manažerka pobočky v Brandýse nad Labem, Věra Chamradová v úterý 19. července dopoledne na pracovišti nebyla, ujala se mne pracovnice se jmenovkou Ševčíková. Po několika telefonátech, při kterých projevila opravdu velkou iniciativu zjistila, že po vniku vody do bankomatu celá elektronika vyhořela a firma, která bankomaty spravuje, musela objednat zcela novou. Podle sdělení opravářů by bankomat měl již zítra, to znamená ve středu 20.července, fungovat.

Článek jsem publikoval i v dalším internetovém médiu, ale nelíbil se titulek, proto jsem raději svou práci, na kterou se vztahuje autorský zákon, navrhl z média stáhnout. Nemám totiž rád, když mou práci někdo koriguje. Pod veškerými publikovanými materiály jsem podepsán a rád ponesu veškerou odpovědnost za vše, co publikuji. V případě Brandýských novin je podpis zbytečný, protože jsou to mé noviny a každý, kdo chce přispět, se musí podepsat též. 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.