Město očima nezávislého člověka

MALIČKÝ SOBOTKA

24.05.2016 09:21

Být osobností neznamená vlastnění vysoké funkce. V případě , že vysokou funkci vykonává osobnost je to skvělé pro danou společnost či organizaci. V historii našeho státu jsme měli T.G. Masaryka a Beneše, kteří měli „svou“ myšlenku a cíl, vhodný pro národ i lidstvo, které se snažili prosazovat. Dnes lze obdobně hodnotit prezidenta Zemana. Ale také jsme měli loutky, které pracovaly pro cizí cíle a používaly slovní zástěrky. Například Gottwald nebo Havel. Každá doba něco přináší. A různě je nám vykládána (účelově) a pracovníci sdělovacích prostředků nemají pocit studu.

Jak vnímat například vyjádření pana Sobotky: „Sudetské Němce potřebujeme jako spojence kvůli rizikům v Evropě.“  Nebo: „Rozhodně nelze vnímat Sudetské Němce jako nějaké pohrobky německých nacistů. Mám obavu, že komunistická propaganda, která tu fungovala desítky let, tento mylný dojem v lidech zanechala. Je pan Sobotka svým myšlením osobností vhodnou pro stát, nebo zvláštně uvažující osobou? Proč jednoznačně neprohlásil- Němci žijící v Sudetech cíleně napomohli ke zničení Československa a tím i počátkům 2. světové války. (Mají se za co omluvit).  V roce 1938 vyháněli české obyvatelstvo a je otázkou co by s nimi udělali, kdyby neutekli.

V roce 1945 bylo německé obyvatelstvo (ve většině) ze Sudet, na základě rozhodnutí vítězných mocností, odsunuto do Německa. A my se jim omlouváme!  Proč se neomlouvají mocnosti, nebo Polsko které provedlo mnohem větší odsun?  Bylo na nich spácháno několik trestných činů. Ty nespáchal český národ, ty spáchali jednotlivci!  Proč – z pomsty za své zavražděné příbuzné, nebo z nenávisti? Je těžko dnes správně posoudit. Ale každá revoluce přináší oběti (to není na omluvu chyb).

Pan Sobotka pošle ministra Hermana na sjezd spolku Sudetských Němců, kde tento začne projev „Milí krajané“. Mohl se jich zeptat: neutekli byste v době po roce 1968 nebo dříve, do Německa (dobrovolně). A jak jste se celá ta léta měli, oproti nám?  Nechcete poděkovat?

Tito krajané teprve po téměř tři čtvrtě století mírně upraví své stanovy ve vztahu k naší republice, kterou rozbili.  Sobotka by měl zvážit, zda jsou „milí“ panu ministrovi také občané tohoto státu, nebo jen sudeťáci a církev.

Proč se Sobotka nechová jako Fico nebo Orbán?  Potřebuje jako spojence Sudetské Němce nebo jen slovy zakrývá své myšlenky?  Je rozdíl mezi jednáním Sobotky a Zemana!

        Jsme upozorňováni na vzestup malých stran (Velké je mnohdy i špinavým způsobem dokázaly zničit).  Proč si neřeknou – chovejme se k národu lépe a budeme mít větší podporu opět my?  Raději začínají být proti malým stranám. Jistě, jsou straničky pochybné. Ale i ty, co mají zájem zlepšovat.  Máme schopného prezidenta. I v zahraničí uznávaného (to je nám utajováno) Ke kandidatuře jej přesvědčovala  SPO (Strana Práv Občanů) dříve s přívlastkem. Zemanovci.  A dobře udělali. Ve svých řadách asi mají zkušené a schopné politiky.

I v našem městě má SPO svou místní organizaci.  Jen by měla o sobě dát více vědět a představovat program strany.

 F. Štecha

              

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.