Město očima nezávislého člověka

Mateřská školka bude mít novou ředitelku

25.05.2016 10:32

Ředitelka Mateřské školky v ulici Dr. Beneše oznámila městu, že bude odcházet do důchodu, neboť již věk odchodu na odpočinek dovršila a navíc ještě přesluhovala. Z tohoto důvodu město vypsalo konkurz na novou ředitelku Mateřské školy v ulici Dr. Beneše.

Konkurz se uskutečnil dne 25. 4. 2016 a zúčastnily se ho celkem čtyři uchazečky, které konkurzní komise uznala jako oprávněné, tedy všechny uchazečky, které se přihlásily, byly do konkurzu zařazeny. Byla to Miroslava Krčová, Hana Dvořáková, Jana Olšová a Petra Kaplanová. Členové konkurzní komise uvedeni nebyli, zápis pouze uvádí, že předsedou této konkurzní komise byl místostarosta města Petr Kváča.

Konkurzní komise, dle zápisu z jejího jednání, který byl součástí zápisu, ale není veřejný, vyplynulo, že bylo stanoveno pořadí, podle kterého v konkurzu zvítězila Miroslava Krčová. Podle § 5 odstavce 6 vyhlášky číslo 54/2005 Sb., má výsledné pořadí konkurzu pro zřizovatele organizace pouze doporučující charakter, což znamená, že výsledkem konkurzu se rada města může, ale také nemusí řídit a v minulosti jsme již byli svědky, že se tak dělo.

V tomto případě však rada města vzala na vědomí výsledky konkurzu i uvedené pořadí a na vedoucí pracovního místa ředitelky příspěvkové organizace Mateřské školky v ulici Dr. Beneše jmenovala Miroslavu Krčovou. Toto jmenování má účinnost od data 1. 8. 2016. Rada města zároveň uložila Ivaně Osuské, současné ředitelce MŠ Dr. Beneše, připravit a realizovat ke dni 29. 7. 2016 mimořádnou inventarizaci majetku města, který má školka vypůjčený. Zápis z této mimořádné inventarizace bude pak přílohou předávacího protokolu. Tento protokol bude součástí předávání školky k datu 1. 8. 2016.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.