Město očima nezávislého člověka

NEMÁME BÝT OPATRNÍ?

08.05.2016 09:59

Bylo by zajímavé vědět, jak který učitel nebo profesor dějepisu vysvětluje žákům, nebo studentům počátek a konec 2. světové války. Sledujeme-li vyjádření politiků nebo sdělovacích prostředků je nám nabízen jakýsi „guláš“ až lži.

Je tu výročí ukončení 2. světové války. Bylo by důstojné odložit ty všechny osobní a politické zájmy a vzpomenout všech obětí této zločinnosti. A ukázky touhy po moci, nadřazenosti a zisku. Špatností, které opět začínají ovládat Evropu a svět. Je třeba si uvědomovat kdo je nositelem.  Asi málokterý německý zedník, pekař nebo učitel chtěl jít zabíjet stejného řemeslníka nebo učitele v Polsku nebo Rusku. Byl k tomu dohnán politiky a kapitálem toužícím po dalším zisku. Bránící se Polák nebo Rus měl pak možnost buď zabít, nebo se dát zabít.

Když oslavujeme výročí konce 2. světové války tak bychom měli vždy ve výročí vzpomenout -nikoliv oslavovat-  i počátek této války (rok 1939). Ukázat jako odstrašující případ ztrátu zdravého rozumu a vítězství zločinců. Zvláště jako poučení pro mladou generaci.  Aby se nedala zahnat na jatka. A to na neskonale větší než která byla!

Dobře placení, někteří možná s poruchou myšlení, členové (všeobecně nazývané) „pražské kavárny“ a jejich nohsledi plivou na RF, ale ani slovem nepřipomenou aktéra „Mnichova“. Zrady a zaprodání našeho státu.

           Nyní jsme o 77 let dále od počátku 2. světové války. Ale kdo se opět snaží o nás rozhodovat. Uctívaný Západ, Německo, Británie, Itálie i Francie. Chtějí nám určit, kdo u nás bude žít, kolik nás bude. Když odmítneme poslechnout, co nás to bude stát. Jako (obyvatelstvem) početnější státy, tak o nás „demokraticky“ hlasováním rozhodnou. Kde pak může náš život v Evropě skončit, jsme již zažili.

               Důležitá otázka zní – Nemáme být opatrní?

A to při rozhodování kdo nás považuje pouze za apendix a vhodné žoldnéře.

 Někdo již napsal „Národ, který nemá paměť, nemá budoucnost“.

Poučme se z historie. Pozor – často se opakuje! A špinavé ruce některých politiků také.  Platí i to co napsal Fučík –„Lidé bděte“ i to co řekl Beneš  - „Bude snaha odmítnout výsledek války i mé dekrety.“ 

              Zklidněme své nitro a vzdejme hold všem obětem té nesmyslné války, mrtvým i tou válkou trpícím.

 

               F. Štecha.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.