Město očima nezávislého člověka

Podezřelá firma byla vyřazena

08.06.2016 09:59

Odbor investic a správy majetku zveřejnil dne 28. 4. 2016 na stránkách města poptávkové řízení na zakázku malého rozsahu na Opravu sociálního zařízení v hospodářském pavilonu MŠ Chobotská v Brandýse nad Labem. Do konce vyznačeného termínu podaly přihlášky do soutěže celkem tři firmy, Oldřich Komorous, Stará Boleslav, Sark engineering s.r.o., Praha 4 a Elstav PK Mělník s.r.o.

Hodnotící komise otevřela dne 20. 5. 2016 všechny obálky a posoudila úplnost doručených nabídek a zjistila, že požadované zadání splnily pouze dvě firmy. Firma Elstav PK Mělník s.r.o. sice nabídla nejnižší cenu, a to 493.216 Kč s 21 % DPH, ale nebyla zařazena do hodnocení pro nesplnění všech podmínek, konkrétně se jednalo o nepravdivé reference. Firma totiž vznikla a byla zapsána do obchodního rejstříku až dne 11. 11. 2015 s vkladem 1.000 Kč, uvádí se v zápisu z jednání rady města s tím, že veškeré údaje k této firmě byly k dispozici radním v přílohách.

Hodnotící komise tudíž posuzovala pouze dvě firmy a stanovila pořadí. Firma Oldřich Komorous nabídla cenu za uvedené dílo ve výši 531.901 Kč včetně 21 % DPH a další firma Sark engineering nabídla cenu 611.233,71 Kč včetně DPH. Z důvodu nižší ceny doporučila hodnotící komise radě města uzavřít smlouvu o dílo s firmou Oldřich Komorous.

Rada města si k jednání o této zakázce přizvala pracovníka odboru Ing. Mareše, aby zodpověděl některé dotazy, neboť byl zpracovatelem podkladů k jednání rady města. Rada města nakonec jednání o této záležitosti přerušila a žádala odbor investic předložit na příští jednání rady města doplněné informace k vyhodnocení poptávkového řízení.

I když se to v zápisu neobjevilo, jedná se s největší pravděpodobností právě o vyřazenou společnost, protože nabídla výrazně nižší cenu za dílo, nežli další dvě společnosti. O tom, zdali firma, která vznikla teprve vloni v listopadu, bude nakonec do soutěže vrácena či nikoliv, zjistíme až po příštím jednání rady města, respektive po obdržení zápisu z tohoto jednání.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.