Město očima nezávislého člověka

Tomu zbabělci se to možná povede

28.07.2011 10:51

Tak jsem byl zase jednou u výslechu na policii. Už po sedmé. Tentokrát to však bylo jiné nežli šest výslechů předešlých. Tenkrát na mne byla podána trestní oznámení kvůli mým článkům. A musel jsem pětkrát do Bartolomějské a jednou za mnou přijel hodný policajt a zlá policajtka až do redakce. V Bartolomějské jsem byl už dříve, tenkrát to bylo v popisném čísle 4, kde sídlili policajti zajímající se o občany nebezpečné socialistickému zřízení, teď, po revoluci, v popisném čísle 6, což je naproti a sídlí tam kriminálka a všelijaké další odbory, kdo se také má v těch jejich názvech vyznat, že?

Tentokrát to bylo jiné, byl jsem pozván, velice slušně, abych se vyjádřil k trestnímu oznámení na neznámého pachatele při nesrovnalostech s financováním serverovny. Ale to už jsem tady psal. Takže teď o tom, co jsem se vlastně dozvěděl.

Trestní oznámení bylo napsáno na počítači a podepsáno rukou mým jménem. I vyšetřovatelka musela uznat, že to můj podpis opravdu není, a to nemusela být ani grafolog. Dopis byl podán na poště číslo 913 a směrovací číslo bylo na obálce bylo 193 00. Známka tam nebyla, jenom razítko. Dopis byl tudíž poslán doporučeně z pošty v Horních Počernicích, dne 1.7. 2011 před polednem.

Ten zbabělec, nebo idiot, chcete-li, který se podepsal mým jménem, k dopisu přiložil ofocený můj vlastní článek. I policejní vyšetřovatelka uznala, že bych musel být blázen, kdybych jako důkaz předkládal ofocený vlastní článek. Pokud bych ho chtěl použít, což je mezi námi kravina, použil bych asi originál. Takže člověk, který se za mne vydával přílišnou inteligencí neoplývá, to je výsledek dedukce.

A teď k podpisu. Ačkoliv škrábu jako kocour, přece jen píšu celý život hodně a velice často i rukou. Všechny poznámky k práci mám psané rukou, takže i přes škrabopis mám ruku vypsanou. Podpis byl však naškrábán evidentně rukou nevypsanou, nebo byl tak napsán schválně, ale na něco ten zbabělec a hlupák přece jenom zapomněl. I při snaze změnit si písmo, si člověk ani neuvědomí, že dělá navyklé miniatury a tady to bylo K, kde oba šikmé tahy ke svislé čáře byly s jakýmsi kroužkem. Pisatel pravděpodobně tento kroužek při velkém psacím K dělá automaticky a pořád. Musím si v mém okolí všímat, kdo takhle ono K píše. Moc by mě totiž zajímalo, kdo to byl.

Dopis byl poslán, jak jsem již uváděl, 1. 7. Z Horních Počernic a dopoledne. Ten den byl pátek a já byl od čtvrtka od večera, tedy od 30.6., u své přítelkyně na Kladensku a v onen den, tedy 1.7. spíše k polednímu, jsme byli v jedné nádherné Mexické restauraci na slavnostním obědě, protože právě v tento den měla přítelkyně narozeniny. A být v tenhle den někde v Počernicích, sami uznáte, že je to volovina.

A závěr? Zvažoval jsem, spolu se Standou Humlem, že podáme stejné trestní oznámení, ale až po prázdninách, nechtěli jsme si kazit léto sháněním podkladů a důkazů. Pravděpodobně máme ušetřenou práci, protože podle zákona o policii je policie povinna šetřit i anonymní udání, což sev tomto případě stalo. Podle vyšetřovatelky bude záležet jen a pouze na náčelníkovi, zda určí, aby se vyšetřovat začalo, či případ odloží.

Tak uvidíme. Třeba ten, kdo se chovával za mé jméno, čímž mě samozřejmě příšerně naštval, nakonec přece jen dosáhne svého a serverovna se vyšetřovat bude.

A já budu mít ušetřenou práci.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.