Město očima nezávislého člověka

ÚPRAVNA

06.07.2016 11:35

Jak jinak nazvat sdělovací prostředky,  to je TV, rozhlas  a tisk. Již nejsou ke sdělování informace o dění v celém světě ale ty k úpravě našich názorů. Nyní jsme zahrnováni názory na odchod Británie z EU. Je zajímavé jak ustala jiná názorová masáž, vtloukaná nám v TV  každých 30 minut. A to přísun migrantů a doporučení pani Merkelové a pana Holanda,  jak se máme chovat a co si máme myslet.

Jak asi bude pracovat  „úpravna“ před volbami které se blíží?  Každý uvažující občan by měl šáhnout do své paměti. A hlavně si uvědomit to, že záleží na něm zda půjde volit a podpoří svůj názor svou volbou. Nenechat se upravit.

Ve své paměti asi nalezneme Klausovu privatizaci, to je rozkradení státu, vznik miliardářů a kolonizaci republiky západem. Určitě tam nalezneme i církevní restituce. A neměli bychom nikdy zapomenout na jejich autory – ODS, KDU ČSL, a TOP O9 !   Úpravna + církev +tvůrci této restituce nám stále sdělují. Že církvi byl majetek ukraden komunisty. Nikdy neřekli jak se k němu církev dopracovala!  (Ale slovo dopracovala nelze v tomto případě použít !!)  Každý dobrovolný spolek si platí své funkcionáře, ale náš stát platí věřícím jejich kněze.  Nejsme „na hlavu“?

Mladé generaci je sdělováno, že komunisté rozhodovali o všem Bylo by dobré upozornit i na to, že pod tlakem SSSR (Svazu sovětských socialistických republik). A že dnes  RF (Ruská federace) je jiný spolek.   Mělo by se také říci, že stejně tak se chovala církev. Na její způsoby vzpomíná ve své knize  „Můj labyrint světa“  vynikající Prof. Dr. Josef Charvát. Na příklad uvádí: „ se ale muselo neděli co neděli dopoledne chodit  povinně na mši.    Ve třídách jsme se povinně modlili hlasitě a vestoje, a to jednu modlitbu ráno v osm, a druhou na konci dopoledního vyučování v jednu hodinu odpoledne.  Náboženství bylo povinné a klasifikovalo se, katecheta zasedal dokonce při maturitách.  Na nedělní mši musel s každou třídou chodit jeden profesor.  „Ulejt se“ znamenalo riskovat na vysvědčení nedostatečnou z náboženství“

      Proč nám „úpravny“ našich názorů také toto neřeknou?

I v našem městě někteří volili zástupce do vyšších orgánů z řad  TOP O9, KDU ČSL a ODS to je těch organizací které prosadily církevní restituce!  Ty kteří zvednou ruku vždy v případě zájmu o své bydlo.

      Tito voliči možná prohlédli, že jsou spoluviníky. Možná ne.  Uvidíme.

 

          F. Štecha

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.