Město očima nezávislého člověka

Uvidíme, jak rychle bude výstavba nové kuchyně pokračovat

30.06.2016 11:20

Jak již bylo uvedeno, dnešním dnem, tedy 30. června 2016, končí svou činnost, po téměř šedesáti letech, kuchyně školní jídelny ve Staré Boleslavi a obědy se budou pro strávníky dovážet. Zajímalo by mne, kdo bude toto dovážení obědů zajišťovat, protože se přitom musí dodržovat specifické zákony a vyhlášky. Nikde v zápisech z jednání rady města jsem se totiž nedozvěděl, že by bylo na zajišťování přepravy obědů z Brandýsa do Staré Boleslavi, vypsáno výběrové řízení. Je tedy zřejmé, že firma, která bude dovozy obědů zajišťovat, byla předem známa a zajištění dovozů obědů bylo předem domluveno.

Odbor investic a správy majetku navrhl radě města schválit vystavení objednávky na zpracování architektonické studie stavby „Přístavba školní budovy Základní školy Jungmannova 164 ve Staré Boleslavi“. Vzhledem k potřebám města, uvádělo se v návrhu, vybudovat novou kuchyň s jídelnou ve Staré Boleslavi, navázal odbor na nerealizovaný projekt dostavby školy s tím, že autor původního a nerealizovaného projektu Zbyněk Kabelík souhlasil s požadavkem na zpracování upravené verze řešení.

Prvním krokem, a to je zcela obvyklé, je zpracování studie pro další konzultace s objednatelem, tedy městem a dalšími dotčenými orgány. Aby byl urychlen proces územního a stavebního řízení, ale i vzhledem k autorským právům architekta Kabelíka, na základě uzavřené smlouvy o dílo v roce 2005, doporučil odbor radě města řešit tento popsaný smluvní vztah objednávkou architektonické studie. Výše cenové nabídky na tuto studii je 80.000 Kč bez DPH, což je, jak uvádí zápis, 20 % ceny honorářové za celý projekt.

Rada města s návrhem souhlasila a souhlasila i s navrženou cenou, která po přičtení DPH bude znít za studii nové školní kuchyně a jídelny, činí 96.800 Kč. Zajímavé při hlasování o tomto návrhu v radě města bylo to, že se opět jeden radní hlasování zdržel, což je však v poslední době celkem běžná záležitost. A jenom připomínám, že nová školná kuchyně a jídelna pro potřeby školáků ze Staré Boleslavi by měla stát na místě malého rodinného domku u školy, který již před drahnými lety město vykoupilo od soukromých vlastníků. Jsem moc zvědav, za jak dlouho se budou moci žáci staroboleslavské školy opět najíst z čerstvě uvařených a nikoliv přivážených obědů.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.