Město očima nezávislého člověka

V DOHLEDU JE START

31.08.2016 11:44

Cíle jsou různé, ale vítězství je vždy potěšením pro vítěze, jeho příznivce a většinou i pro národ (u mezinárodních akcí).  Ne vždy je tomu tak v politice. Tam vítěz nemusí být vždy potěšením pro národ ale pouze pro něj!  Že start za vítězstvím je v dohledu lze usoudit z toho, že někteří „šampioni“ se již začínají objevovat na billboardech a inzercích. Jedná se o kandidáty do senátu.  Na sestavu běhu do Senátu upozornil pan Kapal ve svém článku „A máme jasno, kdo se bude chtít uklidit do Senátu“. S jeho logickým hodnocením významu senátu jen málokdo může oprávněně nesouhlasit. Dovedu si představit stát bez Senátu, i jak by ušetřené peníze pomohly potřebným. Třeba Klokánkům, kterým pomáhá prezident Zeman. (Sobotkou nepodpořený prezident).

A jaký je pohled z mé pozice, prostého občana na uváděné kandidáty. Především, že jdou prosazovat svou stranu a většinou z vděčnosti za kandidaturu odsouhlasí vše, i když mají jiný názor. Proto je vhodné posoudit i stranickost kandidáta!

Seznam uvádí pana P. Holečka z  TOP9O  /STAN. Kdo má rád p. Kalouska a církevní restituce tak ho bude volit. Kdo je opačného smýšlení a nezapomněl, tak tomu je jasno co s Holečkem.

Dalším je pan S. Huml z ČSSD. Svým přesvědčením jsem sociální demokrat, a proto s lítostí konstatuji, že v ČSSD neurčuje členstvo pořadí na kandidátce ale ústřední výbor.  Neboli, nezobeš Sobotkovi (který nepodpořil volbu Zemana ale Klause, Orbána ani Fica) z ruky, nemáš šanci být kandidátem.  Strana pod vedením předsedy Sobotky dala do svého programu, mimo jiné „… ustavení multikulturní vlády (zrušení národních států)….. multikulturní obohacování….“ T j.. dtto Merkelová!  Dosavadní přínos poslance pro naše město je??

Pan I. Karen z ANO. Mají hodně vnitřních problémů a možná potřebují vyzrát a nepoužívat organizaci jako výtah k moci.

Pan P. Mach z SZ/KDU-ČSL. Hodnocení od pana Kapala je popisné.

Pan Z. Štefl z KSČM. Kandidát strany, která od sametové „revoluce“ jako jediná nemá máslo na hlavě. Ale plánovitě je ukazováno na její činnost v padesátých letech. Otázkou je, proč tak plánovitě není ukazováno na Německo za válku a koncentráky.

Paní V. Vrecionová z ODS. Jaké nenahraditelné ztráty republice tato strana způsobila, snad každý, kdo nezapomněl, ví. Kandidátka je asi dobrou členkou tohoto spolku.

Pan P. Matějka z SPR-RSČ. Rozhodl se pro tuto kandidátku, takže je otázkou jak a co by podporoval.

 Pan P. Zavadil za SVOBODNÍ. Snaha této strany o rozumné řešení je tu. Ale asi potřebují čas na prokázání své práce a prezentace.

Pan J. Kobza z SPD. Velké strany se snaží všemi prostředky zničit malé, úspěšné strany. To se stalo i panu Okamurovi. Ale nepadl a jeho SPD pokračuje zásadově v původním programu, který je dobrý pro občany i stát. Její kandidát by mohl pomoci při prosazování tohoto programu.

Pan V. Picek za sdružení PODPORA OBČANŮ. Pan Kapal informuje, že pan Picek odmítl kandidaturu od ČSSD i STAN. Chápu, že nechtěl být nástrojem.  Souhlasím s tím, že vykonávat několik funkcí zároveň ohrožuje kvalitu. Měli jsme starostu Jakoubka, který pracoval pro město, ne pro sebe. Máme (po čase) opět starostu pracujícího pro město a ne pro sebe, pana Picka. Zatím není známo, zda by pomohli místostarostové nebo by funkci opustil. Ale chápu, že má smůlu na termíny Senát je na 6 let a volby letos, mandát starosty má ještě dva roky.  Zatím prokázal, že umí a je schopný.  Je velkým přínosem pro naše město. Asi by byl přínosem občanům i v Senátu Proto je mu asi blízké sdružení Podpora občanů.

             Při výběru mysleme na budoucích 6 let a další.

 

       F. Štecha  

 

Poznámka vydavatele: Autor článku, František Štecha, vychází, stejně jako já v prvním článku, z prvního znění Volby.cz, kde bylo jméno Vlastimila Picka uvedeno. Teprve později bylo na stránkách Volby.cz jméno Vlastimila Picka odstraněno a naopak dopsáno jméno kandidáta DSSS Svatopluka Černého, které v prvním znění uvedeno nebylo.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.