Město očima nezávislého člověka

Zastupitelé se sejdou ve Staré Boleslavi

16.06.2016 09:37

Třinácté veřejné zasedání v tomto volebním období se bude konat opět, po nějakém čase, v tělocvičně staroboleslavské základní školy v úterý 21. června od 17,30 hodin. I na tomto zasedání se bude řešit několik, pro občany důležitých, bodů.

Jak se stalo již zvykem, nejprve bude starosta města Vlastimil Picek vysvětlovat dotazy a připomínky vzešlé od občanů na posledním veřejném zasedání. Tentokrát se bude jednat o průběžné zprávě o činnosti městské akciovky včetně jejího hospodaření. Brandýské noviny již před časem informovaly o potížích při vymáhání dlužných částek za nájemné, ale zveřejnily i odpověď bývalého správce bytového fondu města společnosti Tommi Holding.

V dalším bodu bude podána informace o situaci kolem stánku Jadran, tu by měl podat místostarosta Homolka a vedoucí majetku města Ing. Fišerová. Jak již opět BN informovaly, situace kolem stánku by měla být vyřešena. V dalším bodu se bude hovořit o problému na parkovišti OD Labe, kde dochází velice často k nepřístojnostem a rušení nočního klidu a osobně předpokládám, jelikož se zasedání bude konat ve Staré Boleslavi, že se objeví i stížnosti občanů na podobné jevy v parku vedle autobusového nádraží. Zajímavostí je, že by mělo být oznámeno konkrétní jméno strážníka, který by měl mít oblast parkoviště u OD Labe na starosti.

Dalším bodem, který se bude projednávat, je bezpečnostní situace u ZŠ Na Výsluní, konkrétně otevření postranní branky do areálu školy. Tuto informaci přednese opět místostarosta Homolka, stejně jako další bod, kterým je problematika elektrických kabelů v Palackého ulici. Posledním bodem bude informace o budově v Houšťce, známé jako Dům Kim Ir Sena, kde by mělo být oznámeno technické řešení zamezení dalšího znehodnocování objektu, a tento bod přednese opět místostarosta Homolka.

Poté bude následovat, podle programu zasedání zastupitelů, diskuze s občany, a poté by se mělo přistoupit k samotnému projednávání městských záležitostí. Kromě klasických bodů, jakými jsou zprávy finančního a kontrolního výboru, by se mělo probrat i rozpočtové opatření za červen, a pak důvodová zpráva ke změnám městských vyhlášek o poplatcích za ubytování a za psy. Víme již z jednání rady města, že poplatky za lázeňský a rekreační pobyt, stejně jako ubytovací poplatky, by se měly novou vyhláškou zvýšit a my se dozvíme z jakého důvodu.

Stejně velmi důležitým bodem pak bude i bod stanovení ceny vodného a stočného platné od 1. 7. 2016. Jelikož se tyto ceny schvalují vždy na celý rok, předpokládám, že se již od 1. 7. dočkáme vyšší ceny za vodné a stočné a bude jen otázkou, o kolik se zvýší. Osobně budu hlasovat proti jakémukoliv zvyšování těchto cen, neboť se domnívám, že tím, že značnou část pitné vody nemusíme nakupovat z Káraného, ale je z městských zdrojů, není potřeba tuto cenu zvyšovat.

Ostatní body, jako je schválení názvů nových ulic, regulační plán městské památkové zóny, ale i změny ve stávajícím územním plánu by mohly být pro občany důležité, ale obávám se, že v sále již v této době opět zbydou jenom ti nejvěrnější občané a potom pracovníci radnice. Posledním bodem, opět velice nabitého programu schůze, budou administrativní záležitosti. Vzhledem k tomu, že červnové veřejné zasedání zastupitelstva bývá až do září poslední, protože o prázdninách se nekoná, pokud ovšem nenastane nutná potřeba zasedání svolat, domnívám se, že by si staroboleslavští občané toto zasedání neměli nechat ujít.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.