Město očima nezávislého člověka

Ze stávky si papaláši dělali jenom šoufky

18.06.2011 16:21

Odbojářská stávka proběhla bez problémů. Lidé v Praze, masivně zpracovaní médii, které hrozily kolapsem a totálním zhroucením dopravy, se zachovali vzorně. Mnoho z nich jelo do zaměstnání na kolech, velmi mnoho si vzalo dovolenou, takže Praha byla naprosto volná. Mediálně předpovídaný dopravní kolaps se nekonal.

Policejní prezident předem upozorňoval, že Praha bude plná policistů. Nelhal. Policajti byli opravdu všude. Ale s radary! Tolik radarů po Praze, ať už zatím ještě avizovaných značkami městské policie nebo utajovaných státní policie, už dlouho vidět nebylo. Kolaps se nekonal, tak se snažili znepříjemnit život těm řidičům, kteří vyjet museli. Pravda, nedisciplinovanost českých řidičů je příslovečná, takže radary jsou na místě, ale aby jich bylo tolik právě v den ohlášené stávky?

Stávku odborářů jsem stoprocentně podpořil. I já jsem nespokojený s tím, jak nás vláda, především ministr Kalousek, stále rychleji žene do Řecka nebo do ostatních států, které jsou před ekonomickým zhroucením. Čekal jsem, že bude podpořena masivními demonstracemi, které jsou na denním pořádku v Evropě, protože i tam se lidé bouří, že je vlády odsuzují k chudobě a doživotní práci. Nestalo se tak, asi se nám stále ještě daří moc dobře, byť nás dopady Kalouskovy reformy postihnou už na podzim, ale to zřejmě lidem ještě nedochází. Asi si ještě budeme muset na statisícové demonstrace počkat.

Vládě nevěří devadesát procent národa. A vláda? Dělá si z nás, lidí, jenom šoufky. Ministr Kalousek píše sprosté básničky, které by spíše slušely žáku základní školy, premiér Nečas se nám vysmívá, že nějaká stávka nemůže změnit názor vlády na její reformy, či spíše deformy.

V našem státě nefunguje nic. A peníze nejsou na nic, na zdravotnictví, na zbytečnou armádu, školství, zkrátka na nic. A přitom se ani v jednom z reformních kroků neobjevilo, že se omezí počet zdravotních pojišťoven, které tyjí ze zdravotních daní, že se sníží počet zbytečných a přeplacených náměstků a vysokých úředníků ve státní správě, že se omezí, a to výrazně, náklady na naší naprosto neakceschopnou armádu, že se přestaneme podílet na jejich zahraničních misích ve prospěch někoho jiného, které nás stojí miliony denně. Nikde se neobjevila ani zmínka o tom, že se poženou k odpovědnosti ti, kteří náš stát připravili o desítky miliard korun zkaňhanými arbitrážemi, výběrovými řízeními a naprosto zbytečnými nákupy ať už pandurů, Ivec nebo letadel Casa a budou muset peníze vracet. Naprosto nechápu, proč věnovat církvi padesát devět miliard korun a návdavkem mnoho nemovitého majetku, když ještě předtím nedošlo legislativně k naprosté odluce církve od státu.

To vše je veřejně známo. A vláda se nám jenom vysmívá, Kalousek si skládá infantilní sprosté verše, přijde se odborářům vysmívat s arogancí sobě vlastní, Nečas si z nějakých protestů lidiček vůbec nic nedělá, vždyť je to jenom lůza. Věci veřejné si dále hrají na svéprávné politické uskupení, i když jsou celému národu pro smích, ministr zahraničí, pokud se vůbec probudí, tak dále trousí svá moudra, Vondra si v klidu ustojí ProMoPro a o dalších, třeba ministru Hegerovi, platí totéž. Drábek klidně ožebračí invalidy, nevadí mu, že jich protestovalo na sto tisíc na Václaváku. Podobná akce tělesně postižených nemá v Evropě obdoby. A co na to Drábek? Nic, jen výsměch a řeči, řeči a ještě jednou plané řeči.

Byl jsem podpořit stávku, byl jsem i u úřadu vlády a budu všude tam, kde se bude proti téhle nejhorší vládě v historii národa protestovat. Ale musí nás být víc, musíme opět naplnit všechna náměstí a dát najevo téhle parodii na vládu, co si o ni myslíme.

Tahle vláda musí padnout, čím dříve, tím lépe pro stát, pro národ, pro člověka. To, co tahle vláda dělá, už není návrat do kapitalismu osmnáctého a devatenáctého století, žene nás zpátky do feudalismu.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.