Město očima nezávislého člověka

Změní se jednací řád zastupitelstva?

20.06.2016 11:29

Rada města navrhne na veřejném zasedání zastupitelstva v úterý 21. 6. v tělocvičně ZŠ Stará Boleslav, které se bude konat od 17,30 hodin, změnu jednacího řádu zastupitelstva.

Dle mínění rady města by se mělo jednat o „zjednodušení agendy související se zpracováním a předáváním podkladů pro jednání zastupitelstva a zejména za účelem zkrácení rozsahu zápisu z jednání, a tím i požadovaného zkrácení lhůty pro jeho zveřejnění.“ Dle rady města mají zápisy z několika posledních veřejných zasedání i více než sedmdesát stran textu.

Rada města proto doporučí zastupitelstvu, aby navrhované změny schválilo. Jelikož sice je celý návrh součástí originálu zápisu z jednání rady města, v zápisu uveden není, a tak se při samotném jednání zastupitelů uvidí, jak se k návrhu zastupitelé postaví. Jde totiž o to, aby se odsouhlasením zkrácení zápisu z veřejných jednání zastupitelů, v zápisech nakonec neobjevovalo to, co by tam být mělo. Za současného stavu se v zápisech z veřejných zasedání zastupitelů muselo objevit vše, co bylo řečeno. Pravdou však také je, že mnohdy se hovořilo i o záležitostech zcela nevýznamných.

Vladimír Kapal

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.